Kovaa kisaa Espoossa

Talvi ja myös kevät olivat olleet pitkiä ja kylmiä, mutta Finnjollapurjehtijoiden kesä alkoi komealla Espoon kisalla 20 ja 21.5. Osallistuvia veneitä oli ilahduttavasti 10 ja rantapuheissa saatiin muutama venekauppakin hyvin lähelle maalia eli luokka jatkaa kasvuaan.
Saimme nauttia viikonlopun aikana auringosta, jopa lämmöstä ja tietenkin mukavasta kisasta. Tuulta olisi voinut olla ehkä hieman enemmänkin. Toisaalta tuuli olisi tuonut myös kylmyyden ja Pata Andersson tiimeineen sai loihdittua meille vallitsevissa olosuhteissa parhaat mahdolliset kisat. Kisan viimeisellä lenssillä pääsimme jopa vapaan etenemisen alueelle ja sekös oli mukava kruunu kisalle.

Finnjollamiehet saivat ilokseen myös tuomarikoulutettavia. Mikäs luokka voisi olla sen parempi varsinkin etenemiskeinojen tuomarointiin kuin Finnjolla? Etenemistämme tarkkailtiin kahdella tuomariveneellä ja keltainen lippu heilun aika usein. Linja oli äärimmäisen tiukka, mutta kylläkin johdonmukainen.

Kilpailun voitti upeasti vain 17-vuotias Waltteri “Wade” Moisio. Wade on ollut keväällä paljon leireilemässä ja kilpailemassa välimerellä ja kyllähän harjoittelu auttaa. Wade purjehti hienosti ja tästä on hyvä jatkaa. Kilpailun kakkonen Ville Aalto-Setälä ja kolmonen Harri Kokko pohdiskelivat, miltä tuntuu hävitä 30 vuotta nuoremmalle purjehtijalle. Pohdinnan lopputulos oli, että ihan hyvältähän se tuntui.

Lauantai iltana EPS:llä kuumeni grilli ja Peroni oli kylmää. Ikävä kyllä osa raavaista uroista oli sijoittanut veneensä Helsingin puolelle ja nämä onnettomat jäivät näin grilliherkuista paitsi. Lopputuloksista onkin nähtävissä, että kolmen kärki keskittyi kisaan grillin vieressä.

Osa Finnmiehistä purjehtii seuraavaksi Masters MM:n eksoottisella Barbaroksella. Menestystä ja ennen kaikkea hauskaa kisaa heille sinne. Koko laivue tapaa jälleen reilun kuukauden päästä Helsinki Regatassa. Helsinki Regatassa on tiedossa jälleen hyvää kisaa, toivottavasti vähintään 15 venettä ja rannassa tietysti Peronia sekä kuuma grilli.

Nähdään pian,


FIN 229

34474562690_cc51131b4e_o
Matkalla radalle (kuva Betteri Behm)
34821120656_d7e7a0cae0_o
Tiukkaa ajoa (kuva Betteri Behm)
34860945145_f30d964368_o
Taistelua ylämerkillä (kuva Betteri Behm)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s