Helsingin regatta 2017

Regatan pääroolin vei jälleen kerran tuuli ja purjehdusolosuhteet.  Tällä kertaa rannassa ei tarvinnut odottaa tuulen nousua vaan sitä, että se edes vähän hellittäisi. Lauantaina vesille päästiin vasta puolilta päivin pahimpien puuskien hellittäessä ja silloinkin keliä oli 8-10 m/s , puuskissa reippaasti enemmän. Odottelu sujui yhdessä mukavasti ja kaikki 12 Finn-purjehtijaa yritti pitää reipasta äijämeininkiä yllä sekä lietsoa pientä paniikkia muiden veneluokkien purjehtijoihin.

hgin reg – kopio

Vesillä meno oli kuoppaista ja kylmää. Pintaveden lämpötila jotain 13 astetta eikä auringosta tietoakaan. Itse kisasuorituksista ei ole paljon muuta kerrottavaa kuin että juniori Oskari Muhonen näytti muille miten Finniä viedään kovaa. Oskarille kampoihin pani parhaansa mukaan Jesse Kylänpää ja Ville Aalto-Setälä. Itse purjehdin siellä fleetin hännillä jossa käytiin ihan omaa kisaa. Finn-luokassa on mielenkiintoista se, että koko fleetti pysyy yllättävän hyvin kasassa ja joka kisaan syntyy omat taisteluparit jotka sitten vääntävät vielä keskenään aivan muutaman veneenmitan päässä toistaan.

Tiukassa kisassa myös sattuu ja tapahtuu. Itse sain jiipissä ennen alamerkkiä kunnolla puomista päähän ja Ronnie Roos onnistui tekemään saman tempun vielä kryssillä! Onneksi Finnin puomit on vahvaa tekoa eikä suurempia vahinkoja päässyt syntymään eikä kukaan ei kaatunut.

Rannassa urhoollisia Finn-purjehtijoita odotti sponsorimme Peronin huurteiset oluet tarjoiltuna suoraan slipille. Ryhmässämme on kirjoittamaton sääntö, että nopeimmat purjehtivat ensimmäisenä rantaan ja ojentavat aina huurteisen Peronin slipille saapuville. Näin saadaan nestetasapaino välittömästi korjattua. Siitä on hyvä aloittaa päivän tapahtumien kertaaminen ja valmistautuminen saunaan sekä grillimakkaroihin, perinteisesti.

Lauantain purjehdukset tuntuivat vähän kropassa. Tallensin päivän tapahtumat Coach4pro,n purjehdusapplikaatioon. Olimme vesillä noin viisi tuntia, matkaa tuli tehtyä 24 mailia. Keskivauhti mukaan lukien tauot oli 4.6 kn ja huiput 12 kn. Kaloreita itselläni kului n. 3700 Kcal, keskisyke oli 127 b/min ja maksimit 168 b/min. Kyllä se liikunnasta kävi!

hr

Sunnuntaina rannassa vinkui tuuli ja odottelimme pitkään vesille pääsyä. Kilpailun järjestäjät olivat kuitenkin liian huolissaan muiden veneluokkien pärjäämisestä vesille eikä sunnuntaina sitten purjehdittu ollenkaan. Kisat olivat sitten yksipäiväiset ja Oskari Muhonen korjasi potin tällä kertaa.

 

FIN 226

tulokset

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s