Finn SM-kilpailut 2017 by Joonas Harju

Olin purjehtinut ennen SM-kilpailuja Finniä 2 kertaa. Helsingin regatassa, jossa tuuli 10-12m/s ja Tampereella testipäivässä jolloin tuuli 0m/s, elikkä oli jo tuntumaa vähäsen joka keliltä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina tuuli oli 5-10m/s. O lippu oli ylhäällä ja pääsi pumppaamisen makuun. Pumppaaminen oli vielä hiukan hukassa, mutta pysyin hyvin fleetin vauhdissa. Perjantailta jäi tulokset 15,14,18 ja 11. Lauantaille jäi sitten paljon parannettavaa.

joonas.jpeg

Lauantaina aamulla sai taas tuoretta voisilmäpullaa ja kahvia ennen vesille lähtöä. Keli oli kevyempää ja haastavampaa maatuulta, joka oli shiftailevaa sekä puuskittaista. Justiinsa, kun olin päässyt rata-alueelle ja lenssailin lähtöalusta kohti, kuului yhtäkkiä poksahdus ja kolahdus, puomipultin toinen puoli tippui mereen. Siinä sitten vähän mietiskelin, mitä tehdä ja päätin mennä kysäisemään Jesseltä pystyykö sillä ajamaan? Jesse totesi, että ei kyllä pysty ja meni sanomaan alapoijuveneelle, että käy hakemassa rannasta uuden. Lähdin sitten kryssimään niitä vastaan enkä kerinnyt starttiin. Toiseen lähtöön lähdin sitten vihaisena. Siinä tulikin kisojen siihen asti paras tulos, olin 7. Neljäs lähtö olikin jo rokkaamista, sain selvästi kisojen oman parhaan lähdön sekä sain alkuun pari hyvää shiftiä ja olinkin ylämerkillä 4. Siitä sitten lenssille, jossa nousin yhden sijan. Viimeisellä kryssillä olin pitkään 3., kunnes ihan lopussa lähdin oikealle ja sain puuskan, jonka ansiosta olin ylämerkillä 1. Viimeinen lenssi enää jäljellä, Oskari tuli koko lenssin pirun lujaa takaa, mutta kestin maaliin asti. Rannassa oli taas hyvä tunnelma. Käytiin syömässä makaronilaatikkoa ja salaattia, jälkiruuaksi oli pannukakkua ja kahvia. Ruuan jälkeen mentiin saunomaan, saunassa oli hyvä tunnelma ja jutut. Lauantain saldo oli siis DNS, 7, 13 ja 1.

Sunnuntaina oli enää 2 lähtöä, tavoitteenani oli parantaa sijoitustani yhdellä sijalla. Tuuli oli vielä lauantaitakin kevyempää, yhtä haastavia puuskia ja shiftejä maalta, joissa oli kyllä kesyttämistä. Otin sunnuntaina sijat 12 ja 11. Saan olla loppusijoitukseen 12 tyytyväinen. Sunnuntaina oli taas hyvät pöperöt ja saunat rannassa. Isot kiitokset järjestäjille! Vesillä sekä rannassa kaikki toimi. Myös kiitokset kaikille finnipurjehtijoille, että sai tulla mukaan kisailemaan!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s