Finnjolla SM 2020

Finnjollien SM-kilpailut purjehdittiin Porin Kallossa. Kilpailusta raportoi Joonas Harju:

Porissa SM-kilpailuissa veneitä oli 18. Tavoitteena oli saada yli 20 venettä, mutta 18 on jo hyvä määrä. Muutamia uusia kokeilijoita sekä vanhoja konkareita oli kilpailussa mukana. Tuulta olimme tilanneet Kalloon ja sitä saimmekin!

Perjantaina aamu selkeni hiukan sateisena sekä tuulisena. Tuulta oli lounaasta noin 10-12m/s ja hyvää aaltoa. Ajoimme 4 noin 40 minuutin lähtöä. Eurajoen mestari Kylänpää hallitsi kovan tuulen parhaiten purjehtimalla 4 lähtövoittoa perässään Wade Moisio. Rankan päivän jälkeen maistui muutama kylmä Peroni ja kylpylän poreamme.

Lauantaina tuulta oli lännestä 15m/s. Odottelimme rannassa AP ylhäällä klo 15 asti, kunnes tuli tieto, että tänään ei kilpailla. Päätimme kuitenkin Jessen ja Ville Valtosen kanssa lähteä katsomaan niitä kuuluisia Kallon aaltoja. Keli oli jo keventynyt 11m/s, kun pääsimme ulos. Aallot olivat vielä jäljellä.

Sunnuntaina purjehdimme 3 lähtöä. Tuulta piisasi edelleenkin lännen suunnalta noin 10m/s. Fliitti pysyi paremmin kasassa kuin perjantaina ja kilpailu oli tiukkaa.

Isot kiitokset järjestäjille, radat olivat hyviä. Rannassa sauna oli päällä ja ruoka hyvää.

FIN-12

Joonas Harju

 Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/01d5148d-e079-492a-abf6-7097067bdec3#!/results?classId=4b18ac89-5ee5-4abc-b003-e3d14eb2ec47

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s